Hoe knoop je een kleed met de Rya knoop

Kleedjes knopen voor aan de muur of op de grond is super leuk en eenvoudig om te doen. Het is bijna verslavend. En hoe cool is als je zo zelf een heel mooi item voor in je interieur kunt maken. Je hebt verschillende knooptechnieken. In dit filmpje leg ik uit hoe de Rya knoop gemaakt wordt.

 

Rondleiding door mijn atelier

Ben jij benieuwd naar mijn atelier?Ik kijk altijd graag binnen bij andere creatieven. Vooral materialen inspireren mij. Zoals je ziet heb ik best weinig materialen. Dat komt omdat ik met heel weinig middelen werk. /vooral witte laken, textielverf en klosjes garen. En mijn wagenpark aan vintage naaimachines niet vergeten, dat is mijn grootste bezit denk ik wel. Weet je? Eigenlijk moet je gewoon zelf een keer komen kijken 🙂

Read More

Vrij borduren to the max: Danielle Clough

Werk van andere kunstenaars kan heel veel inspiratie geven. Vooral als je van de kunstenaar zelf hoort wat hun drijfveren zijn en waar zij hun inspiratie vandaan halen. Vandaag aan het woord: Danielle Clough. Een kunstenares op het gebied van borduren, VJ en ze is ook nog fotografe. Ze is opgegroeid in Cape Town in Zuid-Afrika waar ze nog steeds woont en werkt. Ik stelde haar een paar vragen over haar inspiratie en gelukkig vond ze het heel leuk om ze te beantwoorden.

Read More

Maand van het vrij borduren: de eindeloze mogelijkheden

Ohh ik vind het echt heerlijk als een techniek eindeloos veel mogelijkheden heeft. Als ik eenmaal iets ontdekt heb dan loopt mijn hoofd helemaal over van de ideeën. Ik heb dat gewoon nodig. Met vrij borduren heb ik dat ook. Mijn specialiteit is misschien dan wel het borduren met de naaimachine maar het vrij borduren heeft ook zeker hele grote voordelen :-). Vandaag zet ik die voordelen voor je op een rijtje ter inspiratie. 

Read More
Textiel-illustratie-Elles-Kessels

Nieuw werk uit mijn schetsboek

Het is druk geweest de laatste tijd. En ondanks dat ik heel veel dingen heb gedaan voor mezelf en het bouwen aan mijn zelfstandige werk heb ik maar heel weinig echt tijd gehad voor mijn illustraties. Jammer. Want na een aantal dagen achter de laptop te hebben gezeten gaat het toch echt wel heel erg kriebelen. Het liefste zou ik elke dag op zijn minst een beetje doen. Ik kocht een schetsboekje in een geïnspireerde bui en dat is heerlijk. Al is het maar een minuutje schetsen, dat doet mij al zoveel goed. En wat is nu eigenlijk een minuut? Iedereen kan eigenlijk wel een minuut vrij maken voor dingen die echt belangrijk zijn. 

Read More